Fontána na Václavském náměstí je v provozu. Poničený povrch se v minulých dnech opravil

Fontána na Václavském náměstí je v provozu. Poničený povrch se v minulých dnech opravil

 

Praha, 14. července 2023 Z fontány ve spodní části Václavského náměstí opět tryská voda. Spuštění vodního prvku pro osvěžení Pražanů v horkých dnech zdržela výměna povrchových žulových desek, které popraskaly pod koly přejíždějících vozidel a těžké techniky. Oprava fontány začala po dodání šesti nových desek na začátku měsíce, po odzkoušení technologické části byla tento týden uvedena do provozu.

 

„Souběžně s instalací nových desek byla na novou sezonu připravena i technologická část fontány. Ochranu prvku před nájezdem vozidel zajišťují betonové sloupky a kamenné lavičky rozmístěné okolo celého prvku. V letní sezóně bude pro Pražany i návštěvníky hlavního města v provozu denně od 8 do 21 hodin,“ uvedl za THMP místopředseda představenstva Tomáš Novotný.

 

Fontána byla vybudována při rekonstrukci Václavského náměstí v říjnu 2021, prvního spuštění se dočkala v květnu 2022. Voda z 16 vodních trysek stéká zpět do podzemní nádrže, kde prochází filtrací a čistá znovu tryská vzhůru. Trysky jsou podsvíceny svítidly zapuštěnými doprostřed každé z 16 cca stočtyřicetikilogramových kamenných desek, které jsou umístěny ve stejné úrovni jako okolní pěší zóna. Vodní prvek pro hlavní město Prahu zhotovil Metrostav. Městská společnost Technologie hlavního města Prahy v nadcházejících dnech převezme její kompletní správu a údržbu od Pražské vodohospodářské společnosti.

 

––

 

THMP je správcem a servisním partnerem široké škály technologických zařízení v metropoli. Vlajkovou lodí společnosti je péče o síť veřejného osvětlení včetně veřejných a věžních hodin, zajištění světelné vánoční výzdoby a vánočních stromů. Stará se také o městský kamerový systém, světelná signalizační zařízení, dopravní a telematické systémy a provozuje nonstop dispečink pro řízení servisních zásahů a hlášení poruch všech technologií. Nově se podílí na chytrých řešeních pro Prahu v oblasti e-mobility a fotovoltaiky a obnovuje mobiliář na zastávkách MHD. Cílem THMP je fungující chytré město příjemné pro život obyvatel a jeho návštěvníků.

 

 

Kontakt pro média:
Simona Kopová
Technologie hlavního města Prahy, a.s.
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., +420 770 146 669

 

 

 

 

 

Joomla SEF URLs by Artio